Преподаватели

Имаме страхотен, отдаден екип, който знае, че всяко дете е уникат! 

Иновации

Осигуряваме модерно, иновативно обучение в приятна за курсистите среда! 

Портфолио

Всяко дете получава индивидуална папка с тетрадки, работни листи и читателски дневник от Лятното училище! 

Обучение

Използваме най-добрите учебни системи по Английски и специално изготвена за нашите ученици по БЕЛ и Математика! 

Подготвителната занималня
Продължителност: 1 - 15 септември

Възраст: предучилищна - 4 клас (в отделни възрастови групи)

Посещения: всеки делничен ден от 08:00 до 18:00 (възможно 30 мин. по-ранно посрещане)

Подготвителната занималня в The COOL School съчетава в себе си интензивен преговор на учебния материал, спортни дейности и креативна работа. Обучението се провежда в групова среда и се използват модерни средства, за да бъде интересно за курсистите, докато учат. В учебната програма е включен преговор на целия материал по Български език и Математика, изучаван в предната учебна година, върху който се работи под формата на тестове и работни листи, които децата попълват всекидневно. По този начин се гарантира подготовката на децата за следващата учебна година и улесняване на усвояването на новите знания! 

Дневен график:

8:00 – 9:15 – Посрещане на децата и четене на лятна литература

Всяка сутрин започва със задължително четене на лятната литература. Децата попълват читателски дневници, които имат за цел да развият тяхното четене с разбиране и да се работи върху бързината на четенето. Учениците работят и по покриване на норматив за бързина на четенето, задават им се въпроси върху текста, илюстрират прочетеното. 9:15 – 9:30 – Подготовка

В лятната занималня учим децата да са самостоятелни! Те се обуват и обличат сами, като преди това почистват и подреждат работните си места заедно с другарчето си. Строяват се, спазват ред и ни слушат, когато вървим заедно.

9:30 – 12:00 – Спорт и спортна програма

След четенето имаме спортна програма, съобразена с възрастта на децата. Всеки ден тя е различна и включва в себе си загрявка, отборни игри и танци. Важно за децата е да се движат колкото се може повече, защото по този начин развиват спортната си култура, каляват се и остават здрави, а и се забавляват по време на игрите. 

12:00 – 13:00 – Oбяд

На обяд сме осигурили почивка, по време на която учениците хапват и се презареждат за следобеда. Независимо от това дали децата са записани на обяд или си носят такъв, изчакваме всички да имат храна през себе си, за да пожелаем „Добър апетит!“. След това всички имат кратка почивка, за да са готови за учебния процес. Храната, която ние предлагаме, се приготвя от продукти по БДС и е различна всеки ден, като покрива всички изисквания за здравословно и балансирано хранене. 

13:00 – 16:00 – Часове по Английски език, Математика и Български език

Часовете се водят по програма, която е съобразена със стандартите на МОН. За учениците се подготвят работни листи, презентации, диктовки и други материали върху материала от изминалата учебна година. По този начин се наваксват пропуските и се преговаря всичко, което са изучавали до този момент.

Ако всички ученици показват задоволителни резултати и пълно разбиране на материала, бавно и постепенно се интегрира учебния материал, който ще бъде изучаван през следващата учебна година.

По всеки учебен предмет има входен и изходен тест, с който се констатира равнището на децата. Често правят и самостоятелни работи, за да се установи усвояването на материала.

Между часовете децата имат кратка почивка, в която почистват работните си места и се подготвят за следващия час.

16:00 – 16:30 – Следобедна закуска

Децата си почиват след часовете, хапват и се подготвят за заниманията по интереси.

16:30 – 18:00 – Презентации по Човек и общество и Човек и природа

Презентациите, които подготвяме, са различни всеки ден – и преговарят по интересен начин знанията на децата по разказвателни предмети в начален етап. Също така в края на деня разнообразяваме децата с проекти, които развиват тяхната изобретателност и въображение; тихи игри, които развиват уменията им за работа в група и екипно мислене!

 

УЧЕБНА ПРОГРАМА

Подготвителната занималня Учебните програми, по които децата работят, са разработени по стандарт на Министерството на образованието и науката. Обучението по Английски език също се провежда по стандарт, но с много по-разчупена програма – изцяло на Английски, с много песни и игри, което допринася за по-бързото проговаряне на езика и подобряване на произношението. Провежда се по най-добрите системи за обучение и начинът, по който се преподава, гарантира отлични резултати в знанията! В учебната програма е включен преговор на целия материал по Български език и Математика, изучаван в предишната учебна година, както и поетапно въвеждане на материала за следващата. По този начин се гарантира подготовката на децата за следващата учебна година и улесняване на усвояването на новите знания!

ОБУЧЕНИЕ

Програмата ни е съобразена с всички изисквания на Министерството на образованието и науката и включва преговор на всичко, което учениците са изучавали по БЕЛ и Математика по време на предходната учебна година. Набляга се на най-важните знания и се работи по тестове върху всеки раздел. Освен БЕЛ и Математика, в подготвителната занималня работим и върху материала по Околен свят, Човек и природа и Човек и общество. За децата са подготвени презентации, беседи и дискусии, които синтезират материала и го представят по най-разбираемия начин, а след това има работни листи, с които да затвърдят наученото. След приключване на учебните занятия имаме допълнителни презентации или проекти, които са свързани с изучения материал по някой от предметите. По този начин учениците не получават само информация, а и я затвърждават чрез проектно-игрово учене. Мултимедийните проектори и интерактивните дъски, които се използват ежедневно разнообразяват процеса и допринасят за интересно и достъпно затвърждаване на материала чрез интерактивни игри, клипове и упражнения. 

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Екипът ни се състои от отдадени и подготвени специалисти по Начална педагогика, които са запознати в дълбочина с целия материал по предметите и имат опит и желание да обучават малките ученици. За часовете по Английски език имаме специалисти с дългогодишен опит в преподаването в групова среда. Преподавателите ни следят прогреса на всяко дете и го отразяват в портфолиото.

ПОРТФОЛИО

Всяко дете има свое портфолио, което включва това, по което е работило в подготвителната занималня. Всички работни листи, тестове, проекти и читателски дневници са включени в него, заедно с кратка диагностика за постиженията му и как се е справило. Държим постоянна обратна връзка с родителите и смятаме, че по този начин се осигурява по-добро обучение на децата! 

ХРАНА

Храната за лятната ни занималня е съобразена с желанията и предпочитанията на децата. Приготвя се от продукти по БДС и е различна всеки ден. Всекидневно за децата има супа или салата, основно ястие, десерт и следобедна закуска. Храната наподобява домашната и покрива всички изисквания за балансирано и здравословно хранене за възрастта.

Мис Еми е нашият главен педагог по Английски език и е част от The COOL School от 2021 година! Обича да подготвя за курсистите си игри и проекти, както и допълнителни дейности, които да стимулират интереса им към езика. Винаги е готова да изслуша всеки въпрос, който нейните ученици имат, както и да ги подкрепя във всяко тяхно начинание! 
Мис Катя преподава при нас от 2022 година и вярва, че удоволствието на децата в часовете е основна причина за успеха в обучението. Обича да им създава специално изработени за тях кръстословици, игри, гатанки и викторини. 

Мис Теди е в нашия екип от 2023 г. За нея е важно да се набляга на всички езикови компоненти по време на обучението, за да може децата напълно да усвоят езика. Тя е мотивирана, редовно посещава обучения за преподаватели, а в нейните часове курсистите ще срещат винаги приятелско отношение. Въпреки крехката си възраст има опит в занималнята на Националната Художествена Академия и страстта към преподаване на Английски е също толкова голяма, колкото към преподаването на рисуване. 
Мис Теди започна да преподава при нас през 2023. Работи с ученици от втори до шести клас и често търси най-добрия начин на курсистите да им е комфортно и интересно, но и да имат желание да учат и надграждат своите знания и умения. За нея учебният процес трябва да бъде така изграден, че децата да разберат всяка една част на езика, а не да учат механично. 
Мис Албена е завършила езикова гимназия и за нея най-важно е един преподавател да бъде всеотдаен, за да може неговите ученици да получат най-добрите възможни знания. Отскоро е част от нашия екип, но желанието ѝ за работа я подтиква да се усъвършенства всеки ден! 

Мис Радост обича да разказва на децата по увлекателен начин, за да бъдат запленени от предмета, историята или произведението. Въпреки че вярва най-вече в резултатите от доброто отношение, дисциплината в нейните часове е отлична. 

Нашите курсисти могат да ползват следните отстъпки: 
12% отстъпка за ранно записване за годишно обучение (до 15 април) 
40% отстъпка от втората такса за близнаци
20% отстъпка от втората такса за две деца от едно семейство
5% отстъпка при еднократно плащане

Всички наши летни ученици получават сертификат за завършено обучение в лятната ни академия. Той удостоверява постиженията по БЕЛ, Математика и Английски език, които децата придобиват в края на лятото.

Лятната ни академия се провежда:
от 1ви юни до 31ви август;
всеки ден от понеделник до петък;
7:30 - 18:00 часа

Поддържаме постоянна връзка с родителите, за да знаят как децата им се справят в обучението, спортните игри и отношенията с децата и преподавателите. Винаги сме отворени към комуникация, приемане на предложения и решаване на проблеми - нашите преподаватели и координатори са насреща за Вас!