Продължителност: 1 юни- 14 септември
Посещения: всеки делничен ден от 08:00 до 18:00 (възможно 30 мин. по-ранно посрещане)
Ранно записване: до 15 април (с отстъпка)

Лятната ни занималня е специално разработена за децата, така че да съчетава кратък и съсредоточен преговор на общообразователните предмети, да акцентира на обучението по Английски език и да развие двигателната култура и дисциплината у децата.

Добре дошли в The COOL School! Единствената в Бургас лятна занималня с усилено обучение по Английски, подготовка по общообразователни предмети (Български език, математика и т.н.) и спорт.

Английски език
Обучението по Английски е всеки ден по 1 астр. час и се провежда изцяло на Английски, което помага на децата да усвояват езика напълно естествено. Многобройните упражнения за слушане с разбиране допринасят за по-бързото проговаряне, подобряване на произношението и попиване на мелодията на езика. Програмата е изключително забавна и атрактивна за децата, което гарантира отлични резултати в Знанията!

Общообразователни предмети

Подготовката по общообразователни предмети е всеки ден по 1 астр. час. Децата правят диктовки всеки ден и след приключване се обсъждат допуснатите грешки. Четенето на лятната литература също е всеки ден и в читателския дневник се вписва прочетеното само след препитване от преподавател за разбиране на съдържанието. По математика решаваме 3 пъти в седмицата, като се стараем да е забавно и приятно със състезателен дух. Един път в седмицата има Патриотичен ден – това е денят, в който започваме с химна и всеки разказва за нашата прекрасна родина. Децата попиват от историите, а след това играят на игри, свързани с историята, географията и всичко тъй красиво, свързано с България.

Спортове

Тази година ще има възможност да избирате от три от най-добрите спортове.

Плуване - децата го обожават, а освен това развива всяка част от мускулатурата, дава здраве, калява и дисциплинира. Плуването дава правилна и красива стойка. Подпомага координацията на цялото тялото, укрепва нервната система, балансира артериалното налягане и пулса. Според специалисти 5-6 годишна възраст е идеална за започване на този спорт, макар че ние сме морски чеда и много от децата ни започват да плуват от много по-ранна възраст.

Тенис – Тенисът- това е един от най-здравословните спортове за деца. Игра събираща в едно бързина, рефлекси, координация и креативност. Децата, които играят тенис в ранна възраст, показват невероятно високи нива на енергия в ежедневната си дейност. Тенисът учи детето как да се справя с реални житейски ситуации, стимулира бързата мисъл и ловкост, концентрацията и търпението. Активното движение по корта в различни посоки, с цел достигне на топката, води  до цялостно и хармонично развитие и укрепване на различните мускулни групи в тялото.

Дете, което редовно играе тенис, изгаря достатъчно калории, за да поддържа теглото си в норма. Тенисът изисква дисциплина, изостря рационалното мислене, чрез формулирането на стратегии и тактики срещу противниковия играч.

Ветроходство

Има ли дете, което не би се радвало да плава с ветроходна лодка? Този спорт съчетава простор, слънце и вятър. На кое дете няма да му е интересно да връзва морски възли, да научи как и защо се движат корабите? Един прекрасен спорт, който учи децата ни да бъдат издържливи и да се справят с различни ситуации. Всяко уважаващо себе си морско чедо, с удоволствие би се впуснало в това приклчение.
 

Умения

През лятото се стараем да развиваме у децата критично мислене, социални умения, работа в екип и уважение един към друг. Стараем се да ги провокираме да бъдат смели и да изразяват себе си. Да пеят и играят, да се смеят с глас! Едно от най-важните неща да общуват – на Английски, на Български и по всеки друг начин без телефон в ръка. Технологиите се стараем да използваме правилно за знание!

С проектите работим върху тяхната изобретателност, въображение. Учим ги да търсят и разбират знанието. И всеки път, когато то е възпроето с удоволствие и радост – то е трайно!

Храна

Храната за лятната ни занималня е съобразена с желанията и предпочитанията на децата. Продуктите, от които се приготвя са по БДС. Всекидневно за децата се приготвя супа / салата, основно ястие,десерт и следобедна закуска по всички изисквания за здравословно хранене.

Прочети още