Преподаватели

Имаме страхотен, отдаден екип, който знае, че всяко дете е уникат! 

Иновации

Осигуряваме модерно, иновативно обучение в приятна за курсистите среда! 

Портфолио

Всяко дете получава индивидуална папка с тетрадки, работни листи и читателски дневник от Лятното училище! 

Обучение

Използваме най-добрите учебни системи по Английски и специално изготвена за нашите ученици по БЕЛ и Математика! 

ЛЯТНА АНГЛИЙСКА ЗАНИМАЛНЯ + СПОРТПродължителност: 3 юни - 30 август

Посещения: всеки делничен ден от 08:00 до 18:00 (възможно 30 мин. по-ранно посрещане)

Ранно записване: до 15 април (с отстъпка)

Лятната занималня на The COOL School е специално разработена за децата и съчетава в себе си съсредоточен преговор на общообразователните предмети, акцент върху доброто обучение по Английски език и развитие на двигателната култура в подрастващите. Осигуряваме спокойствие, че децата са подготвени за следващата учебна година и са прекарали едно страхотно лято!

Дневен график:

8:00 – 9:15 – Посрещане на децата и четене на лятна литература

Посрещаме децата всяка сутрин с усмивка, а те отварят книжките и започват да четат. Четенето на лятната литература (и допълнителна такава) е от изключителна важност за обучението на децата, защото така развиват уменията за четене и тренират четенето с разбиране. Изпитваме всяко дете върху прочетения материал, задаваме въпроси, върху които децата да мислят, а те след това попълват читателски дневник. Помагаме на децата, които не могат да четат, да се научат да сричат и да разпознават буквите.

9:15 – 9:30 – Подготовка

В лятната занималня учим децата да са самостоятелни! Те се обуват и обличат сами, като преди това почистват и подреждат работните си места заедно с другарчето си. Строяват се, спазват ред и ни слушат, когато вървим заедно.

9:30 – 12:00 – Спорт и спортна програма

Спортната програма е предварително подготвена от нас още преди стартирането на лятната занималня! Всеки ден тя е различна, включва разгрявка, състезателни и отборни игри, танци, успокояващи игри, както и време за почивка. Важно е децата да са добре загряти, когато играят, затова започваме всяка сутрин със загрявката, а след това преминаваме към игрите. Правилата на игрите се обясняват на децата преди започването. Всички играем заедно и се забавляваме чрез спортни дейности!

В лятната ни занималня предлагаме и тренировки по катерене и плуване при професионални треньори! Те са два пъти в седмицата, заплащат се допълнително и не са задължителни – всеки родител може да избере дали детето му да посещава допълнителен спорт. Когато детето е записано на спорт, то винаги е придружено от наш учител – строго следим за безопасността на децата и ги придружаваме на стената и в басейна!

12:00 – 13:00 – Oбяд

След спортуването се прибираме и се насочваме към обяда! Децата измиват ръцете си и се настаняват на чиновете. Независимо от това дали са записани на обяд или си носят такъв, изчакваме всички да имат храна през себе си, за да пожелаем „Добър апетит!“. След обяда децата имат кратка почивка, за да презаредят енергия и да се концентрират върху обучението!

13:00 – 16:00 – Часове по Английски език, Математика и Български език

Часовете се водят по програма, която е съобразена със стандартите на МОН. За учениците се подготвят работни листи, презентации, диктовки и други материали върху материала от изминалата учебна година. По този начин се наваксват пропуските и се преговаря всичко, което са изучавали до този момент.

Ако всички ученици показват задоволителни резултати и пълно разбиране на материала, бавно и постепенно се интегрира учебния материал, който ще бъде изучаван през следващата учебна година.

По всеки учебен предмет има входен и изходен тест, с който се констатира равнището на децата. Често правят и самостоятелни работи, за да се установи усвояването на материала.

Между часовете децата имат кратка почивка, в която почистват работните си места и се подготвят за следващия час.

16:00 – 16:30 – Следобедна закуска

Децата си почиват след часовете, хапват и се подготвят за заниманията по интереси.

16:30 – 18:00 – Занимания по интереси

Заниманията по интереси, които подготвяме, са различни всеки ден – могат да бъдат презентации, свързани с опазването на околната среда, безопасност на движението, безопасност в интернет, патриотични теми, лична хигиена и други теми, които са подходящи за възрастта на всяка група; проекти, които развиват тяхната изобретателност и въображение; тихи игри, които развиват уменията им за работа в група и екипно мислене!

 СПОРТОВЕ

Допълнителните спортове, на които можете да запишете детето си, са плуване и катерене.

Плуването се осъществява в басейна на Арена „Бургас“, работи се с малки групи и двама треньори. Дори и детето Ви да няма никакъв опит, то започва от самата нула – в най-плиткия басейн, с помощни уреди, с бавни стъпки и спокойствие, за да бъде максимално сигурно при тренировките. Плуването ще помогне за развиването на координацията на цялото тяло, мускулатурата и каляването на детето. Допълнителен плюс е, че ще се развие дисциплина и баланс, ще се укрепи нервната система, а детето ще се забавлява, докато го прави.

Катеренето се провежда на стената в спортен център „Славейков“, отново в малки групи, с един треньор. Децата са винаги закачени за здрави въжета и седалки и са под надзора не само на преподавателя, но и на треньора. Започва се от най-лесната и сигурна стена и постепенно детето може да стигне до по-трудните. Катеренето развива всички мускулни умения и ще помогне на децата да не се страхуват от високо, да използват правилно тялото си при катерене, както и да се научат, че безопасността е важна част от всеки спорт.

УЧЕБНА ПРОГРАМА

ЛЯТНА АНГЛИЙСКА ЗАНИМАЛНЯ + СПОРТУчебните програми, по които децата работят, са разработени по стандарт на Министерството на образованието и науката. Обучението по Английски език също се провежда по стандарт, но с много по-разчупена програма – изцяло на Английски, с много песни и игри, което допринася за по-бързото проговаряне на езика и подобряване на произношението. Провежда се по най-добрите системи за обучение и начинът, по който се преподава, гарантира отлични резултати в знанията! В учебната програма е включен преговор на целия материал по Български език и Математика, изучаван в предишната учебна година, както и поетапно въвеждане на материала за следващата. По този начин се гарантира подготовката на децата за следващата учебна година и улесняване на усвояването на новите знания!

ОБУЧЕНИЕ

Самото обучение се провежда в групова среда, която е екипирана с модерни средства – лятната занималня разполага с мултимедийни проектори и интерактивни дъски, които се използват ежедневно, за да може процесът на обучение да бъде по-интересен за децата.

ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Екипът ни се състои от отдадени и подготвени специалисти по Начална педагогика, които са запознати в дълбочина с целия материал по предметите и имат опит и желание да обучават малките ученици. За часовете по Английски език имаме специалисти с дългогодишен опит в преподаването в групова среда. Преподавателите ни следят прогреса на всяко дете и го отразяват в портфолиото.

ПОРТФОЛИО

Всяко дете, посещавало лятната занималня, има портфолио, което ще получите на края на лятото! В това портфолио ще откриете всички учебни материали, по които е работило детето – входно и изходно ниво, тестове, работни листи, диктовки, проекти, изработки. Към тези материали са включени и оценъчни карти – входяща и изходяща диагностика на база входното и изходното ниво, които констатират разбирането на материала по училищните стандарти.

ЕКСКУРЗИИ

В лятната занималня провеждаме екскурзии всяка сряда! Те се провеждат на интересни дестинации с образователна цел и задължително имаме включено време за отдих и игри сред природата. Екскурзиите се заплащат допълнително и не са задължителни.

ХРАНА

Храната за лятната ни занималня е съобразена с желанията и предпочитанията на децата. Приготвя се от продукти по БДС и е различна всеки ден. Всекидневно за децата има супа или салата, основно ястие, десерт и следобедна закуска. Храната наподобява домашната и покрива всички изисквания за балансирано и здравословно хранене за възрастта.

 

Мис Еми е нашият главен педагог по Английски език и е част от The COOL School от 2021 година! Обича да подготвя за курсистите си игри и проекти, както и допълнителни дейности, които да стимулират интереса им към езика. Винаги е готова да изслуша всеки въпрос, който нейните ученици имат, както и да ги подкрепя във всяко тяхно начинание! 
Мис Катя преподава при нас от 2022 година и вярва, че удоволствието на децата в часовете е основна причина за успеха в обучението. Обича да им създава специално изработени за тях кръстословици, игри, гатанки и викторини. 

Мис Теди е в нашия екип от 2023 г. За нея е важно да се набляга на всички езикови компоненти по време на обучението, за да може децата напълно да усвоят езика. Тя е мотивирана, редовно посещава обучения за преподаватели, а в нейните часове курсистите ще срещат винаги приятелско отношение. Въпреки крехката си възраст има опит в занималнята на Националната Художествена Академия и страстта към преподаване на Английски е също толкова голяма, колкото към преподаването на рисуване. 
Мис Теди започна да преподава при нас през 2023. Работи с ученици от втори до шести клас и често търси най-добрия начин на курсистите да им е комфортно и интересно, но и да имат желание да учат и надграждат своите знания и умения. За нея учебният процес трябва да бъде така изграден, че децата да разберат всяка една част на езика, а не да учат механично. 
Мис Албена е завършила езикова гимназия и за нея най-важно е един преподавател да бъде всеотдаен, за да може неговите ученици да получат най-добрите възможни знания. Отскоро е част от нашия екип, но желанието ѝ за работа я подтиква да се усъвършенства всеки ден! 

Мис Радост обича да разказва на децата по увлекателен начин, за да бъдат запленени от предмета, историята или произведението. Въпреки че вярва най-вече в резултатите от доброто отношение, дисциплината в нейните часове е отлична. 

Нашите курсисти могат да ползват следните отстъпки: 
12% отстъпка за ранно записване за годишно обучение (до 15 април) 
40% отстъпка от втората такса за близнаци
20% отстъпка от втората такса за две деца от едно семейство
5% отстъпка при еднократно плащане

Всички наши летни ученици получават сертификат за завършено обучение в лятната ни академия. Той удостоверява постиженията по БЕЛ, Математика и Английски език, които децата придобиват в края на лятото.

Лятната ни академия се провежда:
от 1ви юни до 31ви август;
всеки ден от понеделник до петък;
7:30 - 18:00 часа

Поддържаме постоянна връзка с родителите, за да знаят как децата им се справят в обучението, спортните игри и отношенията с децата и преподавателите. Винаги сме отворени към комуникация, приемане на предложения и решаване на проблеми - нашите преподаватели и координатори са насреща за Вас!