Интензивен курс 5 и 6 клас БЕЛ и МатематикаПродължителност: 01.07. - 31.08., всеки делничен ден, 4 астрономически часа 

Интензивният летен курс по Български език и Математика осигурява на прогимназистите наваксване на знанията и отлична подготовка за началото на следващата учебна година! 

Курсовете са подходящи както за ученици, които искат да повишат успеха си в училище, така и за желаещите ранна подготовка за кандидатстване след 7 клас.

Всеки курсист получава безплатно допълнителни помощни учебни материали.

Курсовете се провеждат всеки делничен ден от 10 до 14 часа - 2 астр. часа Математика и 2 астр. часа Български език и литература. При нас Вашето дете ще получи отговор на всички въпроси. 

Програмата, по която работим, е изцяло съобразена с тази на Министерството на образованието и науката за 5 и 6 клас. Всеки урок включва преговор на материал, взет през годината, упражнения, тестове и затвърждаване. Курсът започва с входно ниво, което има за цел да покаже пропуските на учениците. По време на двата месеца се правят множество контролни тестове, междинно ниво, а накрая - и изходно ниво. Материалът по двата предмета се затвърждава всеки ден, курсистите се изпитват устно няколко пъти в седмицата. Всяка събота и неделя получават домашна работа върху материала, изучаван през седмицата. Това могат да бъдат тестове, работни листи, креативни задачи, научаване на определения. Домашната работа ще помогне на курсистите да разберат материала по-добре. 

Работим с малко деца в групите и силно наблягаме на развитието на осмисляне и разбиране на материала, а не само на неговото заучаване. Целта ни е в края на интензивния курс всяка част да е разбрана, запомнена и упражнена. Стараем се в процеса на обучение да развиваме у децата критично мислене, социални умения, умения за работа в екип и уважение един към друг. Провокираме ги да изразяват себе си, да бъдат смели и решителни, работим върху въображението им. По този начин осигуряваме трайни знания, които са придобити в рамките на приятен за децата процес. 

Обратната връзка е от изключителна важност както за нас, така и за родителите и се стремим тя да бъде постоянна. Учителите ни са винаги насреща за въпроси относно процеса и възможностите на децата. На края на интензивния курс всеки родител получава портфолио, в което се съдържат всички материали, по които курсистът е работил през лятото, както и входяща и изходяща диагностика. Чрез диагностиката може да се видят началните пропуски на учениците и дали те са били попълнени през двата месеца. 

Ралица Пехливанова е със специалност Българска филология в Софийския университет. В The COOL School тя съчетава обичта към децата с любовта към родния език и това дава отлични резултати. 

Нашите курсисти могат да използват следните отстъпки: 
20% отстъпка от втората такса за две деца от едно семейство
40% отстъпка за близнаци
7% отстъпка “Курсист на The COOL School”

Курсът се провежда всеки делничен ден от 10 до 14 или от 14 до 18

Постоянната обратна връзка дете-родител-учител е едно от най-важните условия за постигане на максимално добри резултати. В The COOL School това е задължително условие в работата ни с курсистите.